Școala Gimnazială "Uruguay"

Site oficial

„Cupa Prieteniei” ediția VII-a 2022

Proiectul „Cupa Prieteniei” ajuns la cea de-a 7° ediţie, îşi deschide porţile în anul 2022 la Bucureşti într-o acţiune de amploare cu participarea şcolilor gimnaziale. Uniunea Democrată Tătară în parteneriat cu Şcoala Gimnazială Uruguay vor organiza şi lansa acest proiect în perioada noiembrie-decembrie 2022, astfel lumea şcolii se va implica într-un proiect educativ-sportiv prin care se promovează stiluri de viaţa corecte prin intermediul fotbalului atât de cunoscut şi practicat în lume, beneficiind de valorile sale pozitive.

Pe lângă activitatea competiţiilor de fotbal interşcolare, sportul, recunoaşte un rol social decisiv în educaţia generaţiilor viitoare, vizând astfel maturizarea etică a tinerilor şi copiilor, implicarea familiilor, răspândirea culturii respectului pentru toţi, a solidarităţii, tolerantei, spirit civic şi caracter social-caritabil. Este o acţiune care favorizează înţelegerea, toleranta, incluziunea socială prin sport a elevilor, implicarea părinţilor în conştientizarea realităţilor sociale de către aceştia şi dezvoltarea spiritului solidarităţii, a prieteniei şi a respectului reciproc.

Şcoala este o cale de creştere şi educaţie, sportul reprezentând un instrument de incluziune socială, de integrare a diversităţilor, de solidaritate, toleranţă şi respect reciproc, fair play şi corectitudine.

Sportul devine astfel o oportunitate de unire şi solidaritate între tineri şi copii, dar mai ales de creştere emoţională pe baza respectului reciproc.

Educarea tinerelor generaţii pentru un viitor de coexistenţă şi încredere reciprocă este astăzi cea mai solicitantă provocare pentru instituţiile de învăţământ. Proiectul Cupa Prieteniei promovează valorile păcii şi toleranţei prin fotbal contribuind cu sportul la viitorul european al tinerilor şi copiilor, al comunităţilor şi familiilor implicate, fiind mai aproape de persoanele vulnerabile prin contribuţia caritabilă a donaţiilor.

Suntem bucuroşi de implicarea şcolilor în acest proiect, care vor aduce un plus valoare la educarea prin sport.

UDT organizează Cupa Prieteniei în acest format din 2016 ajunsă astfel la Ediţia a VII-a, dar în vechiul format din 2008 de la înfiinţare. Ediţiile trecute au fost câştigate astfel: 2016 de Foişor Market, 2017 de Partida Romilor PRO Europa, 2018 de UDT, 2019 de Sport Team, 2020 de TTS Operator iar 2021 de FC Castelu.

La competiţia, ce are scop caritabil, câştigătorii nu sunt cei care primesc cupă şi medaliile ci copiii din centrele de plasament şi persoanele vulnerabile, deoarece după încheierea activităţii sportive, urmează activitatea caritabilă.

Competiţiile vor fi găzduite de Şcoală Gimnazială Uruguay din Bucureşti şi va fi un spectacol fotbalistic pentru tineri şi copii, iar la final vom vizita copiii cu care soarta nu a fost foarte blândă. Am dezvoltat această competiţie de la an la an şi asta se vede nu doar în calitatea echipelor participante dar şi în partenerii care ne sprijină la ediţia cu numărul 7.

Pentru donaţii/ sponsorizări (Cupa Prieteniei): Asociaţia Uniunea Democrată Tătară, cont: RO38 UGBI 0000 4020 1602 6RON, Garanţi Bank, CUI 24419791.

Înscrierile la competiţiile sportive se pot face până la data de 15.11.2022 la adresa de email: scoala152_uruguay@yahoo.es şi udt@udt.ro, ţel: 0765837230; 0734322715.

Organizatori:
Uniunea Democrată Tătară- Preşedinte Naim Belgin
Scoala Gimnaziala Uruguay-Director Olaru Cătălina

Lasă un răspuns